0756 553 466 Program: L-V 08:00 - 16:00

Cum să conturezi spațiul perfect pentru a lucra de acasă

Cum să conturezi spațiul perfect pentru a lucra de acasă

Este important să conturăm un spațiu potrivit pentru a lucra din confortul propriului nostru cămin, mai ales în acest moment, când mulți dintre noi lucrează în sistem remote. Așadar, cum poți crea un spațiu care să îți asigure o atmosferă productivă?

Începe prin a te gândi la scopul biroului de acasă. Dacă vei lucra acolo zilnic, crearea unei senzații diferite față de restul camerelor din casă, te poate ajuta să te concentrezi, în timp ce o cameră care este parțial spațiu de lucru ar putea arăta mai bine decorată în stilul întregii case.

Primul – și probabil cel mai important lucru la care trebuie să te gândești atunci când proiectezi biroul de casă este locul în care ar trebui să fie amplasat biroul sau camera pe care o dedici. Ia în considerare stilul tău de lucru, natura muncii, dar și nevoile persoanelor care stau în casa cu tine.

 

Spre exemplu, dacă lucrezi de acasă și ai copii, s-ar putea să îți fie de folos să ai biroul aproape de bucătărie sau camera celor mici. Un birou poate fi amplasat într-o cameră dedicată sau într-un colț de sufragerie sau un dormitor.

Descoperă produsul: Masa pentru PC ABES

Care sunt nevoile tale?

 

Înainte de a contura biroul de acasă, este necesară o serie de întrebări pentru a stabili ce este necesar în zona ta de lucru:

 

●     Cât spațiu ai nevoie pentru laptop/calculator sau monitoare?

●     Ai nevoie de spațiu de depozitare?

●     Folosești imprimanta?

●     Ai nevoie să lucrezi în liniște?

●     Cât timp petreci la telefon și, în timp ce stai la telefon, folosești alte echipamente?

 

 

Investește într-un birou de calitate

 

Alegerea unui birou calitativ și potrivit va implica să iei în considerare spațiul pe care îl ai la dispoziție. Suprafața biroului trebuie să fie suficient de mare pentru a găzdui laptopul sau calculatorul, dar să ofere în același timp spațiu de desfășurare.

 

Un birou de colț îți permite împărțirea pe zone - una pentru laptop/calculator, una pentru documente, imprimanta etc. Deși practic, acest tip de birou va dicta poziția în care te așezi și poate afecta obținerea unei poziții de lucru confortabilă. Îți place să fii mai mobil? Optează pentru un birou reglabil iar din când în când, poți lucra stând în picioare!

Descoperă produsul: Masa pentru PC NEREO

Alege un scaun de birou profesional

Un scaun de birou de calitate este o necesitate pentru oricine lucrează la birou o perioadă lungă de timp. Pe legno.ro găsești o gamă varitată de produse, așadar sigur o să găsești un scaun ergonomic și potrivit biroului tău.

Descoperă produsul: Scaun de birou ergonomic Maryland Negru

Ai grijă ca lumina să fie potrivită

 

 

Lumina este un aspect important, mai ales atunci când lucrezi toată ziua în fața calculatorului. Biroului tău nu trebuie să îi lipsească lumina naturală, dar ai grijă cum pozitionezi biroul pentru că nu vei vrea ca razele soarelui să se reflecte în monitorul tău.

 

Pentru un plus de lumină, optează pentru o soluție de iluminat cu lumină caldă sau neutră. Acesta te va ajuta să citești mai ușor documente sau să scrii.

Ca o scurtă recapitulare, biroul tău de acasă are nevoie de un spațiu sau de un colț dedicat, un birou care să satisfacă nevoile profesionale, un scaun ergonomic și lumină potrivită. Pe legno.ro găsești toate elementele de care ai nevoie pentru ca tu să poți fi productiv și de acasă!