0756 553 466 Program: L-V 08:00 - 16:00

5 sfaturi pentru alegerea canapelei perfecte

5 sfaturi pentru alegerea canapelei perfecte

5 sfaturi pentru alegerea canapelei perfecte

Alegerea unei canapele este una dintre cele mai importante decizii de amenajare pentru casa ta! Gândește-te că o mare parte din timpul tău petrecut acasă se concentrează în jurul acestei piese unice. Relaxarea după muncă sau în weekend, privitul la televizor, găzduirea prietenilor și a familiei, poate chiar somnul de prânz... toate aceste activități au loc pe canapea! Așadar, înainte de a investi în această piesă cheie, citește în continuare sfaturile noastre în calitate de profesioniști în domeniu despre cum să alegi canapeaua perfectă pentru casa ta.

1. Gândește-te la stilul tău de viață

Înainte de a te scufunda în diferite stiluri de canapea, acordă-ți un moment pentru a lua în considerare stilul tău de viață și ceea ce ai putea avea nevoie de la o canapea în viața de zi cu zi. Dacă ai o familie mare, un colțar poate fi cea mai bună alegere pentru tine. Dacă ai animale de companie sau copii, poate fi o idee bună să alegi o tapițerie din material textil rezistent la pete. Dacă relaxarea și confortul fac parte din ritualul tău zilnic, poate vrei să te uiți la canapele foarte confortabile sau care au sistem de recliner.

Canapea Ramos

2. Amplasarea canapelei

Un alt element asupra căruia trebuie să te decizi înainte de a achiziționa o canapea este locul pe care îl dedici acestei piese de mobilier. Vei așeza canapeaua pe un perete sau va fi amplasată în centrul unei încăperi unde va fi expus spatele? Dacă ești în căutarea unui colțar, pe ce parte vrei să fie șezlongul? Cunoașterea acestor detalii te ajuta la eliminarea oricăror opțiuni care nu se potrivesc cerințelor tale.

3. Alege cel mai bun material pentru stilul tău de viață

Alegerea materialului potrivit pentru tapițerie sau a tipului de piele pentru stilul tău de viață este vitală. Așa cum am menționat anterior, dacă ai animale de companie sau copii mici, este înțelept să alegi pentru o selecție de țesături cu o performanță mai ridicată. De asemenea, este esențial să cercetezi calitatea țesăturii de tapițerie sau a tipului de piele pentru orice canapea care îți place, inclusiv metodele de curățare și recomandările de întreținere.

Colțar Selby

4. Alege o culoare care se potrivește cu decorul încăperii

Acum este timpul pentru una dintre cele mai mari decizii de până acum... culoarea canapelei tale! Există atât de multe direcții diferite pe care le poți urmări aici, de la un material lucios în culori aprinse, la un model detaliat sau o nuanță neutră. Nu există o culoare/model greșit sau corect, dar trebuie să ții cont de restul spațiului pentru a nu încărca vizual atmosfera din încăpere.

5. Alege un stil care se potrivește casei tale

Desigur, o altă componentă de care trebuie să ții cont este mobilierul existent în spațiul tău de locuit. Dacă scaunele tale, măsuța de cafea și consola TV au un stil mai tradițional, îți sugerăm să alegi același stil și pentru canapeaua ta. În mod similar, o casă mai contemporană necesită de obicei o canapea modernă pentru o completare plăcută. Cu toate acestea, pe baza nivelului de confort vizual, poți în continuare să combini și să potrivești stiluri de design interior, atâta timp cât rezultatul final creează o imagine frumoasă și aerisită.

Alegerea unei canapele sau a unui colțar îți aparține 100%, este important să îți placă, să te simți confortabil și să fie practică.

Opțiuni sunt multe, poate chiar prea multe… de la canapele simple, la canapele extensibile, cu spațiu de depozitare și multe alte caracteristici. Gândește-te la nevoile tale și nu uita să măsori spațiul dedicat unei canapele, cu siguranță nu vrei să iei o canapea prea mare sau… prea mică!