0756 553 466 Program: L-V 08:00 - 16:00

Canapele de colț – un ghid al cumpărătorului

Canapele de colț – un ghid al cumpărătorului

Canapele de colț – un ghid al cumpărătorului

Dacă ești în căutarea unei canapele, mai mult ca sigur ai luat în calcul și varianta de canapea de colț sau colțar. Sau poate că ești 100% decis de faptul că ai nevoie de un colțar, dar încă te gândești care e modelul de care ai nevoie. În orice caz, noi te ajutăm cu câteva sfaturi care să te ajute să iei o decizie mai ușor.

De ce să alegi o canapea de colț?

Există câteva motive pentru care oamenii iubesc canapelele de colț. În primul rând, acestea sunt o modalitate cu adevărat eficientă pentru a folosi mai mult spațiu fără a încărca inutil camera, spre deosebire de canapelele clasice care adesea necesită și fotolii. Acest lucru se datorează faptului că un colțar este suficient de mare și spațios, astfel nefiind nevoie de scaune, fotolii sau alte locuri de șezut.

Colțarul a fost special gândit pentru a fi împins în colțul unei încăperi și pentru a utiliza acel spațiu, astfel că restul camerei râmâne aerisită și pare mai spațioasă.

 

O altă caracteristică a canapelelor de colț este cât de confortabile sunt. Majoritatea persoanelor aleg să se relaxeze pe locul din colț pentru a-și putea întinde picioarele. Și la urma urmei, canapeaua oricum este cea mai folosită piesă de mobilier din casa ta, de ce să nu optezi pentru confort sporit și spațiu suficient astfel încât să nu mai fie nevoie să adaugi și alte piese de mobilier menite să aibă același rol?

 

Colțar pe stânga sau pe dreapta?

Majoritatea pieselor de mobilier sunt simetrice, însă colțarul este o excepție. Cel mai adesea, colțarele au o margine mai lungă și una mai scurtă, iar această margine mai lungă poate fi pe stânga sau pe dreapta. După ce ai decis spațiul pe care îl dedici colțarului, asigură-te că îl iei pe partea potrivită. Spre exemplu, dacă dorești să amplasezi piesa de mobilier în colțul unei camere, asigură-te că latura peretelui pe care vine marginea mai lungă a colțarului nu are uși de acces în terasă, rafturi etc.

 

 

Poți opta pentru un colțar modular

Colțarele modulare sunt o modalitate excelentă de a da frâu imaginației și de a face o canapea exact așa cum îți dorești. Colțarele modulare vin în diferite forme și dimensiuni, iar prin alăturarea modulelor individuale poți schimba în permananță marginea mai lungă a colțarului, poți să faci două canapele separate, sau pat de dormit.

Colțarul modular este o opțiune fantastică pentru cei care doresc să schimbe atmosfera decorului cât mai des posibil.

 

Pentru ce fel de design optezi?

Ca și canapelele standard, colțarele sunt disponibile într-o varitate de stiluri, clasice sau moderne, cu brațe sau fără, cadru metalic sau lemn, cu picioare sau fără, de piele sau textil etc.

Alegerea unui design ține de preferințele personale, de design-ul casei și desigur, bugetul pe care îl aloci.

 

Alegerea materialului este un lucru foarte important și de aceea trebuie să ții cont de avantajele și dezavantajele fiecăruia. Colțarele din material textil sunt adesea mai moi și mai confortabile și sunt potrivite pentru orice fel de temperatura. Acestea nu se zgârie și prezintă semne de uzură la fel ca cele din piele. Pe de altă parte, colțarele din piele pot fi deosebit de elegante și pot oferi spațiului un aspect high-end. De asemenea, acestea nu rețin praf și alergeni, astfel că sunt o soluție ideală pentru persoanele care suferă de alergii.

 

Ce fel de caracteristici îți dorești să aibă colțarul tău?

 

Alegerea unui colțar în zilele noastre nu înseamnă doar alegerea stilului, materialului și culorii. Există o serie de alte caracteristici pe care ar trebui să le iei în considerare:

 

O canapea de colț cu recliner îți oferă posibilitatea de a coborî spătarul și, deseori, de a ridica baza acesteia ca suport pentru picioare, constituind un loc confortabil în care să vizionezi un film sau pur și simplu să te relaxezi.

 

Nu există niciun motiv pentru care o canapea de colț să nu fie și extensibilă. Acest lucru oferă flexibilitatea de a oferi oaspeților un pat confortabil. Un colțar extensibil este ideal pentru a salva spațiu și pentru a te bucura de piese de mobilier frumoase și practice în același timp!

 

De asemenea, majoritatea colțarelor sunt prevăzute cu spațiu de depozitare suficient de spațios pentru lenjerii de pat, pături sau perne. Poate că ar trebui să iei în considerare și acest aspect, știm cu toții cât de bun este un spațiu de depozitare în plus!

 

 

Alegerea unei canapele sau colțar este o decizie ce nu o poți lua pe loc. Acordă-ți timp să te gândești bine la ceea ce ai nevoie, la cum vrei să utilizezi această piesă de mobilier și care este cel mai potrivit stil întrucât să se potrivească perfect cu decorul tău.

Pe legno.ro găsești peste 100 modele de colțare în stiluri diferite pentru a satisface fiecare preferintă.